Mest spurte spørsmål, og svar

Remi -

Hastighet og dekning

PepCall bruker Telenors nett noe som sikrer optimal hastighet og dekning. Du kan selv velge den hastigheten du har behov for på Min Side. Opplevd hastighet vil variere avhengig av lokale dekningsforhold. Dette kan være:

• avstand til mobilsenderen
  • antall påloggete brukere i ditt område
  • hvilken type modem du benytter
  • maksimal hastighet på ditt abonnement

AUTOMATGIR/ AUTO:

Må jeg velge en fastprispakke?

Nei! Det er nettopp hele poenget med automatgiret. Hver måned starter du på kr 39,- og du får automatisk den pakken som er billigst for deg. Bruker du telefonen lite betaler du faktisk ingen ting i det hele tatt!

Starter jeg på nytt hver måned?

Det gjør du! Du oppgraderes automatisk til den pakken som blir gunstigst for deg.

Hvordan bytter jeg til PepCall?

Det eneste du trenger å gjøre er å gå inn på pepcall.no, velge type abonnement, fylle inn ditt navn, epost, telefonnummeret ditt og fødselsnummeret. Da gjennomføres en kredittsjekk helt automatisk og så får du simkort med porteringstidspunkt i posten til din folkeregisterregistrerte adresse. Lurer du på noe mer kan du kontakte kundeservice og få svar på det du lurer på.

Hvordan tar jeg i bruk Bank ID på mobil?

Dette aktiverer du i nettbanken din. Les mer om Bank ID her. Med BankID på Mobil kan du enkelt logge inn i nettbanken, betale regninger eller handle på nett uten at du trenger å benytte kodebrikken din fra banken. Bytter du SIM-kort, må du registrere BankID på Mobil på nytt i din nettbank. Årsaken til dette er at tjenesten følger SIM-kortet ditt.

Må jeg si opp nåværende abonnement?

Nei, det trenger du ikke. Bytt til PepCall nå så ordner vi resten. Hvis du overfører ditt eksisterende mobilnummer vil ditt gamle abonnement automatisk sies opp når nummeret overføres (porteres) til PepCall. Viktig at du ikke sier opp selv hos din gamle leverandør, det vil forhindre overføringen. Det kan være lurt å sjekke opp om du har noen form for binding hos din nåværende operatør. Overføring fra en annen operatør tar normalt ca 6 virkedager.

Operatørlås – hvordan får jeg fjernet den?

PepCall har ikke operatørlås. Det kan være at din telefon likevel har det. Det medfører at den låste telefonen ikke vil godta SIM-kort fra andre enn den operatøren som låste mobilen. Det er kun den operatøren som låste telefonen som har tilgang til operatørlåskoden.

Ta kontakt med operatøren som mobiltelefonen er låst til for å få fjernet operatørlåsen.

Du merker om telefonen er operatørlåst ved at det kommer en feilmelding når du setter inn simkortet fra PepCall.

Eksempel på feilmeldinger:

• Simkort ikke akseptert
  • Ugyldig SIM
  • Angi nettverkskode
  • Telefon begrenset

Finne IMEI nummeret – tast inn *#06# – IMEI dukker nå opp på skjermen. Ved operatørlåst Iphone, prøv først verktøy på operatørens hjemmesider. Hvis ikke du finner svar der, følg denne fremgangsmåten:

For å låse opp en iPhone som er låst til for eksempel Telenor, må man gjenopprette telefonen i iTunes. Dette gjøres i følgende rekkefølge:

1. Sørg for at iPhonen har dagens operatørs SIM-kort installert.
  2. Koble iPhone til den PC/MAC du bruker når du synkroniserer musikk, kontakter, kalender, etc. (ikke bruk en vilkårlig PC/MAC, da kan det hende at alt som er lagret på telefonen blir borte).
  3. Marker iPhone-enheten som legger seg under ”Enheter” i iTunes.
  4. Synkroniser og Sikkerhetskopier.
  5. Uten å å koble fra Iphonen – ta ut eksisternde simkort – sett inn ditt nye PepCall simkort og trykk Gjenopprett.
  6. Når gjenopprettingen er ferdig, taster du inn PIN-koden på telefonen når du blir bedt om det.
  7. Etter at PIN-koden er tastet inn, kommer det en ”kvitteringsmelding” i iTunes som forteller at telefonen er låst opp.
  8. PepCall simkort kan nå benyttes.

Kredittsjekk

PepCall foretar kredittsjekk via Bisnode. Dersom du ikke skulle komme gjennom kredittsjekken, vennligst kontakt Bisnode for å finne ut hvorfor. Det skal alltid sendes et gjenpartsbrev til deg via epost/post i forbindelse med kredittsjekken som gjennomføres. PepCall har satt en kredittgrense på kr 3000,- for privatpersoner. Kunder som passerer kredittgrensen sperres for utgående trafikk og andre tjenester som genererer kostnader. NB! Kredittgrensen er ikke en forsikring på at forbruket ikke overstiger kr 3000,-.

Hvilket SIM-kort skal jeg bruke?

Simkortet fra PepCall består av både vanlig, micro og nano-simkort og skal passe uansett hvilken type telefon du har.

• Vanlig sim brukes normalt i litt eldre telefonmodeller.
  • Microsim benyttes i Iphone 4 og en rekke andre telefoner.
  • Nanosim brukes i Iphone 5, Iphone 6, Ipad Air og mini og er det minste simkortet.

Sjekk hvilket simkort din telefon krever før du setter inn ditt nye PepCall simkort. Alle simkort fra PepCall har støtte for 4G.Om du skulle trenge å bytte simkort bestiller du dette på MineSider. Du beholder selvfølgelig ditt nåværende telefonnummer selv om du bytter SIM-kort.

Hjelp! – Jeg trenger å sperre mitt simkort/abonnement. Gjenåpne abonnement/simkort

Har du vært så uheldig å blitt frastjålet telefonen, mistet eller fått ødelagt SIM-kortet kan du sperre dette på mine sider. Gjør dette så fort som mulig for å hindre utilsiktet bruk av ditt PepCall abonnment.
Dersom abonnementet ditt har blitt sperret på grunn av manglende betaling vil PepCall gjenåpne det så fort vi får bekreftet at fakturaen er betalt. Du sender oss kvitteringen fra nettbanken din til kundeservice@pepcall.no og merker denne med “kvittering på betalt faktura”. Da kan vi gjenåpne abonnementet ditt.
Hvis du har sperret abonnementet ditt etter eget ønske kan du kontakte oss på kundeservice@pepcall.no for å få det gjenåpnet.

Hvor finner jeg PIN- og PUK-koder?

De finner du på nedre del av velkomstbrevet fra PepCall eller så har du de tilgjengelige på MinSide. Husk å alltid oppbevare kodene adskilt fra SIM-kortet og ikke del kodene med noen andre.

MMS og Internett

For å sette opp din telefon for å benytte internett, må du legge inn et ‘Tilgangspunktnavn/APN’.
Dette gjøres som regel under Innstillinger – Mobildata/Mobilnettverk på din telefon.
• Tilgangspunktnavn/APN: telenor

For å sette opp din telefon for å benytte internett, må du legge inn et ‘Tilgangspunktnavn/APN’.
Dette gjøres som regetl under Innstillinger – Mobildata/Mobilnettverk på din telefon.

MMS
APN: telenor
MMSC: http://mmsc
MMS-proxy: 10.10.10.11:8080
Maks. MMS-størrelse: 307200

Dersom MMS fortsatt ikke fungerer på din telefon må du se i brukerveiledningen for din mobiltelefon.
Merk: Man kan også oppleve at MMS ikke fungerer når man er tilkoblet WIFI. Slå av WIFI for å utelukke dette som årsak. Husk å sjekke at Mobildata er på.

Mobilsvar og viderekoblinger

Din personlige assistent som tar imot og tar vare på beskjeder når du selv ikke kan svare.

Nummeret til Mobilsvar i Norge er 915 09 001.
Nummeret til Mobilsvar i utlandet er +47 915 09 001

• Mobilsvar kan du slå av/på på MinSide, eller du kan gjøre det manuelt på denne måten:
  • Slå på Mobilsvar: Tast **61*91509001#, trykk ring/send
  • Slå av Mobilsvar: Tast ##002#, trykk ring/send
  • Endre Mobilsvar kode: Ring mobilsvar, tast 3 i hovedmenyen, følg instruksene som så leses opp
  • For å lese av dine beskjeder fra utlandet ringer du som vanlig ditt MobilSvar-nummer +47 91509001. Når du ringer til MobilSvar fra utlandet, må du taste inn din personlige kode for å lese av dine beskjeder.

Har du ikke koden din, send SMS til 1999, Du vil da motta din personlige kode og du kan spille av beskjedene dine.

MobilSvar-meny:

Tast 1 for å ringe tilbake til nummeret beskjeden kommer fra. Her gjelder egen oppstarstpris på kr 3,50,- i tillegg til start- og minuttpris for ditt abonnement.

Tast 2 om du vil høre neste beskjed.

Tast 3 om du vil slette beskjeden.

Tast 4 om du vil spole bakover i beskjeden.

Tast 5 om du vil ha en pause i beskjeden (oppheves ved å trykke på en vilkårlig tast).

Tast 6 om du vil spole fremover i beskjeden.

Tast 7 eller # om du vil høre beskjeden igjen (taster du 7 to ganger får du høre forrige beskjed).

Tast 8 om du vil høre tidspunktet beskjeden ble mottatt og anropsnummeret (hvis nummeret er hemmelig, leses det ikke opp)

Tast * for å hoppe ett trinn fremover i menyen.

Hvis du ønsker å høre talemeldingene dine fra en annen telefon:

Ring + 47 og ditt mobilnummer. Det vil ringe som vanlig på ditt nummer.

Når du hører din egen velkomsthilsen, avbryt denne med å taste *.

Tast deretter din MobilSvar-kode, trykk #. Har du glemt koden, får du den tilsendt ved å taste #. Koden sendes til ditt mobilnummer.

Tjenester og abonnement

Datakontroll Utland

Datakontroll utland er en kontrolltjeneste for datatrafikk i utlandet som automatisk er aktiv. Tjenesten vil sperre for datatrafikk i utlandet når forbruk har nådd 500,- i kalendermåneden. Når 80 % av beløpsgrensen er nådd, vil det bli sendt et varsel med informasjon om forbruk.

Dersom du ønsker å fortsette datatrafikken i utlandet kan du sende kodeord FORTSETT UTLAND til 1999. Dersom du har valgt å fortsette ditt forbruk, vil du også motta varsel ved nådd forbruk på 200 %, 400 % og 999 % av beløpsgrensen. Hvis du har valgt å ikke fortsette datatrafikk utland, vil du automatisk bli sperret for datatrafikk i utlandet ut inneværende måned, når grensen er nådd. Du vil motta et varsel som informerer om dette. Grensen på 500,- vil automatisk aktiveres igjen neste måned. Ved å sende kodeord STATUS UTLAND til 1999 får du en melding med informasjon over ditt dataforbruk i utlandet hittil inneværende måned.

Dersom du ikke lenger ønsker å benytte tjenesten kan du sende kodeord STOPP UTLAND til 1999. Du vil da ikke lenger motta varsler eller bli sperret ved et nådd forbruk på 500,-.

Jeg reiser til Utlandet

Ha en riktig god tur og ta vare på deg selv og de eventuelt reiser sammen med!

PepCall har gjennom avtale med Telenor gunstige priser i utlandet. For å sjekke hvilke spesifikke operatører du skal benytte i det landet du reiser til går du inn her. (Se bort fra prisen på tjenesten, bare sjekk navnet på operatøren nederst)
Husk å være ekstra oppmerksom på prisene for dataroaming/mobilsurfing i utlandet. Prisene varierer veldig. Du finner PepCalls priser for utland på www.pepcall.no
Husk at tjenesten Datakontroll Utland automatisk er aktivert for deg som Pepcall kunde for å hjelpe deg med å unngå unødvendig store kostnader når du lander trygt i Norge.

Eierskifte
Vennligst kontakt oss på kundservice@pepcall.no dersom du ønsker å bytte juridisk eier på ditt PepCall abonnement. Vi kontakter deg så raskt som mulig.

Oppsigelse

Oppsigelse er kostnadsfritt. Vi ønsker selvfølgelig ikke å miste deg som kunde i PepCall. Ta kontakt så kanskje vi kan bli enige om å fortsette vår relasjon. Har du likevel tatt valget om å bytte operatør, vil normalt din nye operatør ordne oppsigelsen mot oss.

Dekning, fart pg HD voice

Full Telenordekning

Det har vi! Alle PepCalls kunder får tilgang til Telenor sitt nett. Det sikrer deg like god dekning og kvalitet som om du var direkte kunde av Telenor. Som kunde av PepCall kan du benytte de til enhver tid gjeldende GSM tjenester innen hele Telenor sitt dekningsområde i Norge.
Se dekningskartet hos Telenor for mer informasjon om dekning der du er.

Dette er dekning:

• 2G-dekning (GSM) gir deg mulighet til ringe og sende SMS eller MMS.
  •  Edge- og 3G-dekning gir deg mulighet til å surfe på Internett over mobilnettet, med mobiltelefonen eller mobilt bredbånd.
  • 4G-dekning er basert på et rent datanett og gir deg mulighet til å surfe med hastigheter opptil 40 Mbit/s

4G

Jada, det har du tilgang til. Alle våre simkort er klargjort for 4G. Om du ikke har en mobil som støtter 4G vil du fortsatt surfe med 3G hastigheter.

HD Voice – fantastisk lydkvalitet

Kort sagt gir HD Voice deg klarere lyd. Noen beskriver det som «CD-kvalitet på mobilen». Dette har en rekke fordeler, og de viktigste går naturlig nok på at det er enklere å oppfatte hva som blir sagt.

For eksempel er det lettere å høre nyanseforskjellen på lyder som «y» og «i». Det blir lettere å forstå noen som av en eller annen grunn snakker utydelig, og for mange vil det bli mindre slitsomt å snakke lenge i telefonen. Spesielt nyttig er det for personer med nedsatt hørsel.
Noe bakgrunnsstøy filtreres også enklere ut med HD Voice, slik at det blir enklere for motparten å oppfatte hva som sies.

For å ta i bruk HD Voice må samtalen foregå i et mobilnett som har støtte for HD Voice. I tillegg må begge samtalepartene ha telefoner med HD Voice-støtte.

Faktura

Hvilken fakturatype kan jeg få?

PepCall tilbyr epost-faktura og standard papirfaktura sendt i posten. Epost-faktura foretrekkes helt klart, da både vi og du sparer penger samtidig som vi sparer miljøet. Vinn-Vinn altså. Om du skulle velge papirfaktura er det et fakturagebyr på kr 39,- pr faktura.

Forfall og faktureringsfrekvens

Vi har 14 dagers forfall på våre fakturaer. PepCall fakturererer månedlig og etterskuddsvis.

Fakturaspesifikasjoner finner du du på MinSide.

Avtalegiro
Vi tilbyr betaling via AvtaleGiro. Det vil komme opp et forslag i din nettbank om å betale faktura fra PepCall etter at du har mottatt din første faktura. Du kan også selv gå inn i din nettbank og registrere dette. Vennligst kontakt banken din om du har videre spørsmål om betalingstjenesten Avtalegiro.

Innholdstjenester

Dette er en samlebetegnelser for tjenester som er bestilt og betalt via SMS. Innholdstjenester kan være nummersøk, betaling for annonser, kjøp av musikk, kjøp i brus/godteri-automater, parkering og betaling for bomringpasseringer.
Andre eksempler på innholdstjenester er avstemming på radio/tv, banktjenester, donasjon til frivillige organisasjoner, billettkjøp, ringetoner, spill eller apps kjøpt via Google Play.

Bestilling kan medføre abonnement på tjenesten, for eksempel i forbindelse med svar på konkurranser. Du mottar da SMS/MMS som du blir belastet for.
I hver melding som mottas skal det stå informasjon om hvordan tjenesten stoppes. Gå inn på her for å finne ut hvilken leverandør du har mottatt innholdstjenester fra PepCall er ikke en egen leverandør av innholdstjenester, vi viderefakturerer kun kostnaden for tjenesten.

Standardvilkår

PepCall standardvilkår finner du her.