BankID på mobil

Remi -

Aktiverer du BankID på mobil slipper du ta med deg kodebrikken.

Har du mobilen med deg, har du alt du trenger for å gå i nettbanken eller betale på nett. Det er et fleksibelt alternativ når du er på farten og kodebrikken ikke er for hånden. Selv om du får deg BankID på mobil, kan du selvsagt bruke BankID med kodebrikke når du har lyst.

Alle større mobiloperatører tilbyr BankID på mobil. Det gjør de fleste banker også. PepCall er ikke på listen, men tilbyr selvsagt BankID fritt til sine kunder!

Slik får du BankID på mobil

Gå i nettbanken din og aktiver BankID på mobil. Det tar bare noen minutter og BankID på mobil er klar til bruk med det samme. Se hvordan du aktiverer.

Du må logge inn i nettbanken din med vanlig BankID for å starte aktiveringen av BankID på mobil. Et unntak er Skandiabanken, der du også kan bruke kodekort.

Er du kunde i NetCom, Chess eller hos et mobilselskap som nylig har fått BankID på mobil? Hvis du har hatt samme SIM-kort lenge kan det hende du må skaffe deg et nytt SIM-kort først. BankID på mobil krever SIM-kort som håndterer sikkerhetsinformasjon. Test: Sjekk om mobil og abonnement støtter BankID på mobil

For kunder i Telenor og Djuice koster det 49 øre å bruke BankID på mobil. NetCom tar en pris for bruk i utlandet. Sjekk operatørenes hjemmesider for oppdaterte priser.

Nyttig om BankID på mobil

• BankID på mobil virker selv om du flytter SIM-kortet fra en mobil til en annen.
  • Bytter du SIM-kort, må du registrere BankID på mobil på nytt i din nettbank.
  • Tjenesten fungerer i utlandet hvis telefonen fungerer der du er.
  • BankID på mobil kan ikke bestilles fra et tvilling-SIM-kort.
  • Skjermspareren på mobilen må være av når du aktiverer BankID på mobil.

Se vanligste feilmeldinger
Se tips for ulike telefoner