Historien om Automatgiret

Remi -

Historien om Automatgiret - PepCalls unike abonnement.

Ideen om PepCall ble født høsten 2014. Det begynte med at vi hadde sett oss litt lei på at alle teleselskaper stort sett hadde samme prisstrukturer; du kjøpte en pakke med data, og teleselskapene brydde seg kun om du brukte mer enn den datapakken du hadde kjøpt, da ville de ha enda mer penger for en påbygningspakke med data.

Dette syntes vi er urettferdig. Hva om jeg ikke bruker opp min pakke da? Da har jo jeg betalt for masse data jeg ikke har brukt, skal jeg krediteres da?

Vi søkte på nettsteder over hele verden, og så at de aller fleste, uansett farge, netteier, MVNO, eller uavhengig, hadde stort sett samme konsept. Men så fant vi en modell i USA, TING.COM. Her betaler man for pakker, men kun for de pakker du bruker. Bruker du mer enn den pakken du har nå, får du neste pakke automatisk. Genialt. Rettferdig, og enkelt.

Men i Norge er det litt andre forhold den det er i USA. Her betaler man for SMS og tale i pakker også. Dette er vanskelig i Norge, iom Netcom i sin tid ga alle fri ringetid, og fri SMS. Etter dette har vi nordmenn vegret oss sterkt for å betale for dette. Så da laget vi en liten kombinasjon. Trinnvise pakker. Litt tale og SMS/MMS inkludert i de rimelige pakkene, og deretter er det datamengden som bestemmer din pris. Automatgiret 1.0 er født.

Den første utgaven av Automatgiret, startet alle kunder på 0.- hver måned. Om du ikke brukte telefonen, var det gratis. Igjen: rettferdig, og genialt. Men dette var ikke lett å opprettholde, da PepCall fikk økte kostpriser på alle abonnement om de var i bruk eller ei. Så dette måtte vi dessverre ta bort 1 november. 2015.

Overforbruk på data har vært bransjens melkeku de siste årene. PepCall har tatt bort dette. Automatgiret 1.0 hadde overforbruks pris på 10 øre pr MB. Bransjestandarden ligger på 99 øre!

PepCall Automatgir gjør at du aldri opplever overforbruk (med mindre du bruker mer enn 25500 MB). Når du har brukt opp pakken din, får du bare neste pakke automatisk. Du sparer penger, og trenger aldri tenke på om du får en kjemperegning for du har betalt opp mot 5 kr pr MB.

Mange operatører har en maksgrense. Det betyr at om du har brukt opp din datakvote, kjøpt de ekstra pakker som er tilgjengelig, får du ikke surfe mer den måneden. Dette syntes PepCall er overformynderi. Vi skapte en nytenkende, og rettferdig modell: Automatgiret. Du betaler etter dit forbruk. Brukt opp data pakken din? Da får du automatisk neste pakke!

PepCall - Automatgiret 2015

Du starter hver måned på kr 39,-

Ved bruk under 15 min tale, og/eller 30 sms/mms, og/eller 20 mb data: kr 39.-
Ved bruk under 150 min tale, og/eller 200 sms/mms, og/eller 200 mb data: kr 139.-

Deretter er girene som følger, og det er Fri tale/SMS/MMS;

4. Opp til 12500 MB: 639.-
5. Opp til 25500 MB: 839.-

Tale/ SMS/ data til/fra/i utland og spesialnummer kommer i tillegg.

PepCall - Automatgiret 1.0

(Gammel modell)